Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси относно скорости и т.н Alfa 147 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпроси относно скорости и т.н Alfa 147 1.9 JTD

Здравейте момци,
    Преди има няма 5 месеца се разделих с добрата стара 156-ца и дойде време за нещо по-ново, та въпросното добиче е 147-ца 1.9 JTD 16v 6 скорости 2004г.
    Но ме глождят няколко въпросчета:
    Относно скоростите -
    1.1 Когато мръднете лоста да е между 1-ва и 2-ра връща ли се сам с/у 3-та и 4-та, иначе казано като го дръпнете наляво (или надясно все тая) връща ли се сам в центъра?
    1.2 И следователно ако се връща, пружината (предполагам, че е пружина) в скоростната кутия ли се намира?
    Относно генерация -
    Искам да премахна всички "пречки" от "комина". Ще имам ли някакви ядове(грешки в ЕКУ-то, лампички по таблото) ? Предвид, че двигателя е EURO 3(доколкото си спомням) ?
    Под пречки имам предвид катализатори и гърнета. Намерих една тема, в която е бил зададен този въпрос, но за жалост останал без отговор.

Благодаря предварително на всички отзовали се
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v 140hp '04 The new Mistress
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 8v 105hp '98 еx

Лостът трябва да застава в средно положение при изключване от скорост. Ако не го прави, вероятно е счупена пластмасата в основата на лоста.
    ЕГР-а трябва да се изключи и софтуерно.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

За тази част ли говорим : http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Lanci...item20d8677d52
      Благодаря за информацията за ЕГР-а, някакви други пречки дали ще срещна ? (ламбда сонди или нещо др.)
      И благодаря за бързият отговор

Comment

Да, това е.
        За генерацията не мога да ти отговоря достоверно.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Нямa пречки зa генерaциятa.
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Не бързай да правиш заключения за скоростния лост, защото и при мен не се връщаше, но вместо пласмаси, жила и т.н. излезе една ръждясала метална част (нещо като цилиндърче) някъде под акумулатора за която се свързват жилата ако не те лъжа само я престъргахме с шкурката, гресирахме и ооо чудо
            ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Колега за проблема със скоростния лост, както по-горе писаха първо задължително прочети този линк:

http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ml#post4565652

Гумичките са без пари и най-вероятно ще ти решат проблема.
              2016 BMW 320D F30 LCI M Package
              ex. 08 Alfa Romeo 147 Q2 1.9 16V M-JET Garrett GTB2060VKLR Powered
              ex. 02 Modified FIAT Stilo 1.9 8V JTD Garrett GT2256V Powered

Comment

Благодаря за помощта колеги, утре/вдругиден ще се случи магията с гумичките и се надявам след това всичко да е като по мед и масло. Ще ви пиша после какво се е случило

Comment

Колега, хвърли един поглед на този пост http://clubalfaromeo.com/forum/showp...5&postcount=20 , при 166-цита прави чудеса. При мен зимно време се стигаше до блокиране на лоста, след тази операция както се казва с поглед се включваха скоростите и лоста си отиваше сам в средно положение

Comment

Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщение
                    Колега, хвърли един поглед на този пост http://clubalfaromeo.com/forum/showp...5&postcount=20 , при 166-цита прави чудеса. При мен зимно време се стигаше до блокиране на лоста, след тази операция както се казва с поглед се включваха скоростите и лоста си отиваше сам в средно положение
                    Точно това упражнение правих.
                    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Working...
                    X